Srbija na prvom, Makedonija na drugom mestu

"Navijam za Srbiju, pa za Makedoniju", rekao je Đurovski agenciji na blagajni Beogradske arene gde je kupovao karte za prijatelje iz Makedonije.

Bivši fudbalski reprezentativac Jugoslavije i Makedonije ocenio je da "Srbija igra izvanredno".

"Bio sam na otvaranju prvenstva i video da reprezentacija Srbije igra izvanredno, da su bili motivisani i dobro radili. Selektora Veselina Vukovića poznajem baš dobro i veoma mi je drago zbog njega", rekao je Đurovski.

On je dodao da bi voleo da se Makedonija i Srbija sastanu u finalu.

"Moram da kažem da i dok sam bio igrač i trener Zvezde, pored fudbala, voleo sam da gledam i odbojku i rukomet. Ovo je jedna velika stvar za Srbiju, očekujem i voleo bih da finale bude Srbija - Makedonija"
, kazao je Đurovski.

On je, ipak, istakao da bi svaki naredni bod za makedonsku reprezentaciju bio "ogroman uspeh".

"Makedonija je napravila veliki uspeh kada je uspela da Švedskoj uzme bod, a posle se i kvalifikovala u narednu rundu. Imaju dobru reprezentaciju, oni su uvek igrali dobar rukomet. Poznato je da iz Pelistera, Prilepa i Bitolja potiču dobri rukometaši", ocenio je Đurovski.

(old_image)

Pomoćnik Dragana Stojkovića na klupi japanske Nagoje rekao je da je uživo pratio jedino otvaranje prvenstva u beogradskoj hali Pionir.

"Nisam bio u Nišu da pogledam mečeve makedonske reprezentacije, jedino sam bio na otvaranju prvenstva u Beogradu, ali se nadam da ću sutra možda gledati mečeve, a finalu ću sigurno prisustvovati", rekao je Đurovski.

Reprezentacije Srbije i Makedonije sastaju se u sredu 25. januara, u poslednjem kolu Grupe I Evropskog prvenstva.

Beta

Pogledajte još