Francuska teško do polufinala

NOVI SAD, 21. januara 2012. (Beta) – Rukometni reprezentativac Francuske Nikola Karabatić izjavio je nakon dva poraza svoje ekipe na startu Evropskog prvenstva u Srbiji, da su šanse njegovog tima za prolaz u polufinale minimalne, a da selekcija domaćina ima velike šanse da prodje u samu završnicu.

“Ne možemo nikako da budemo zadovoljni činjenicom da u drugi krug takmičenja ne prenosimo nijedan bod, a posebno ne možemo biti zadovoljni kada izgubimo utakmicu koju smo imali u ruci”, rekao je Karabatić agenciji Beta nakon poraza u petak uveče u Novom Sadu od Madjarske sa 26:23 (12:14).

Francuska će prvenstvo nastaviti u Novom Sadu u grupi u kojoj su i selekcije Hrvatske, Slovenije, Islanda, Madjarske i Španije, ali ne prenosi nijedan bod jer je i u prvoj fazi izgubila i od Španije i od Madjarske.

Karabatić je rekao da je na prvenstvu do sada bilo dosta čudnih rezultata, medju koje, pored loših igara i poraza Francuske, ubraja i dva poraza Danske kao još jednog velikog favorita prvenstva.

On takodje smatra da je veliko iznenadjenje bilo i poraz Nemacke od Češke u prvom kolu Grupe B, kao i loša igra u drugom kolu s Makedonijom.

“Srbija dobro igra, posebno u odbrani, a ima i jako dobrog golmana Darka Stanića. Ušli su u drugi krug sa četiri boda u mnogo slabiju grupu od one koju su imali, što znači da imaju velike šanse da udju u polufinale”, ocenio je Karabatić izglede srpske reprezentacije.