Orlovi ispustili pobedu

Obe reprezentacije sada imaju po pet bodova i ostale su vodeće na tabeli. Treća je Poljska sa tri, a slede Danska i Švedska sa po dva i Makedonija koja ima jedan bod. U polufinale će se plasirati prve dve selekcije iz grupe.

Reprezentacija Srbije narednu utakmicu igra u ponedeljaka u 20.20 protiv Švedske, a potom će se u sredu u 20.15 sastati sa Makedonijom.

Najefikasniji igrač večerašnjeg meča, kojem je prisustvovalo oko 12.000 gledalaca, bio je Momir Ilić sa šest golova.

Ivan Nikčević postigao je četiri gola za Srbiju, a sa 11 odbrana istakao se golman Darko Stanić.

On, međutim, nije uspeo da zaustavi šut Svena Sorena Kristofersena u poslednjim sekundama utakmice, tokom kojih su Nemci imali igrača više.

(old_image)

Reprezentativci Srbije odlično su počeli utakmicu i poveli sa 4:0, dok su gosti prvi gol postigli tek u osmom minutu susreta. Usledila je potom nešto bolja igra Nemačke, koja je uspela da uhvati rezultatski priključak i smanji na 4:5, a onda i 6:7.

U drugom delu prvog poluvremena razigrao se Momir Ilić, koji je do poluvremena postigao pet golova i omogućio domaćoj selekciji pet golova prednosti, za 12:7.

(old_image)

Izabranici selektora Veselina Vukovića i u drugo poluvreme ušli su sa efikasnim napadima, pa se razlika brzo povećala na šest golova - 13:7 i 16:10.

Posle tri brza kontranapada Nemci su uspeli da smanje na 13:16, a onda nakon tajm-auta i na dva gola zaostatka. Seriju gostujuće reprezentacije prekinuo je Dalibor Čutura, ali je golom Uvea Genšajmera Nemačka u 12. minutu drugog poluvremena prišla na samo gol zaostatka.

Gosti su ubrzo uspeli da izjednače na 18:18, ali je Srbija golovima Ilića i Nikčevića uspela da u poslednjih deset minuta meča uđe sa prednošću od dva gola.

Kada su nemački reprezentativci smanjili na 20:21 domaći igrači imali su tri šanse za novi pogodak, ali je odlično branio Silvio Hejnefeter, koji je utakmicu završio sa 16 odbrana.

Deset sekundi pre kraja meča u srpskoj reprezentaciji isključen je Momir Ilić, a Nemci su uveli još jednog igrača umesto golmana i iskoristili brojčanu prednost na terenu da dođu do remija.

Beta

Pogledajte još