Vojvodina ponovo vlasnik Banovine

NOVI SAD, 22. januara 2012. (Beta) - Republička direkcija za imovinu izdala je odobrenje da Vojvodina u katastar nepokretnost upiše pravo svojine nad Banovinom, zgradom pokrajinske vlade u centru Novog Sada, rekao je danas agenciji Beta direktor Uprave za zajedničke poslove pokrajinskih organa Marko Radosavljević.

Dozvola za upis prava svojine obuhvata i zgradu suda u Novom Sadu, zgradu inspekcijskih organa u centru grada, kao i zgradu Geodetskog zavoda i Zavoda za urbanizam Vojvodine, naveo je Radosavljević.

Dodao je da je saglasnost data i za jednu zgradu u Pančevu, u Zmaj Jovinoj ulici, kao i za odmaralište "Vojvodina" u Crikvenici, u Hrvatskoj.

Radosavljević je najavio da će pokrajinski organi već sutra Geodetskom zavodu dostaviti potrebnu dokumentaciju, kako bi Vojvodina i formalno postala vlasnik tih objekata.

Objasnio je da ova rešenja Republičke direkcije za imovinu proističu iz Zakona o javnoj svojini, Zakona o planiranju i izgradnji i Zakona o javno-privatnom partnerstvu, čime je otvoren put za poništavanje tekovina takozvanog "Šešeljevog zakona" iz 1995. godine, kada je sva imovina lokalnih samouprava i pokrajine "podržavljena".

Pogledajte još