Stanić: Nema potrebe za nervozu!

"Da smo dobili Nemce ne bismo rešili ulazak u polufinale. Imamo da iz dve utakmice osvojimo dva boda i nemamo potrebe da budemo nervozni i nezadovoljni. Dobra odbrana je ključ svega, to nam je donelo rezultate i to je oslonac za visoki plasman. Tako ćemo igrati i prodiv Švedske" rekao je Stanić novinarima u Sportskom centru Kovilovo

Srbija se sutra sastaje sa Švedskom, a Stanić je istakao da su srpski rukometaši i dalje u "povoljnom položaju".

"Očekivao sam da će biti veliko pražnjenje posle utakmice i svega što se dešavalo. kada vodiš, a na kraju izgubiš bod. Ali, desilo se nešto sasvim drugačije, uopšte nismo bili razočarani. Svesni smo da moramo da zadržimo psihičku snagu, da obnovimo sami sebe jer imamo još važnih utakmica", kazao je Stanić.

Golman makedonskog Metalurga istakao je da navijači te reprezentacije "vole i cene Srbiju" i da mu je žao što sinoć nisu pobedili Dansku.

"Žao mi je što Makedonci nisu dobili juče. Da su oni pobedili, svi njihovi navijači bi ostali da navijaju za Srbiju. Ja igram tamo i znam kako razmišljaju ti ljudi. Znam koliko vole i cene Srbiju, a drago bi mi bilo i mene da podrže"
, zaključio je Stanić.

(old_image)

Kapiten reprezentacije Srbije Momir Ilić rekao je da Šveđani rukomet igraju iz zabave i da "orlovi" moraju da ih spreče da se zabavljaju.

"Spremamo se za Švedsku, oni su Skandinavci i ovaj sport igraju iz zabave. Mi smo drugačijeg mentaliteta i ako im dozvolimo da se zabavljaju biće nam teško, a ako ih stisnemo onda igraju iz moranja i nisu tako uspešni. Protiv Danaca je bilo tako i uspeli smo", kazao je Ilić.

On je istakao da svi u reprezentaciji znaju šta znači meč sa Švedskom i da će publika znati to da proceni.

"Srpski narod je uvek tu kada je najpotrebnije. Puno toga su nam dali, a i mi njima. Sutra će biti još bolje i nadam se pozitivnom rezultatu. Kako prvenstvo odmiče zamor je veći, potrebno je da se više igrača ubaci u rotaciju, ali svi su spremni da daju sve od sebe", istakao je Ilić.

(old_image)

Srednji bek Srbije Dalibor Čutura ocenio je da ako Srbija ponovi igru kao u prethodnim mečevima, neće imati problema protiv Šveđana.

"Meč sa Švedskom, ako dobijemo, će odlučiti naš plasman u polufinale. Samo treba da nastavimo ovako i neće biti problema. Poznajemo sve reprezentacije, nema tajni, samo da odigramo odbranu kao do sad, da sprečimo njihova krila i brz centar", kazao je Čutura.

On je dodao da je razočaran remijem sa Nemačkom, ali da njegova ekipa nije imala dovoljno sreće.

"Kako je tekla utakmica, na kraju smo malo izašli razočarani sa remijem. To su igrači koji, ipak, igraju u najboljoj ligi na svetu. Mislim da smo odigrali dobru utakmicu, ali nesrećom na kraju nismo pobedili", rekao je Čutura.

(old_image)

Desno krilo Rajko Prodanović kazao je da je bod protv Nemačke bio sasvim dovoljan.

"Još nismo izgubili na prvenstvu, čekaju nas Šveđani, a kako smo odigrali juče bilo bi nam dovoljno u sutrašnjem meču. Samo da ostavimo srce na terenu i da budemo maksimalno skoncentrisani, moramo da ih pritiskamo svih 60 minuta", rekao je Prodanović.

Srbija sutra u 20.20 u Beogradskoj areni igra protiv Švedske meč drugog kola Grupe Jedan Evropskog prvenstva.

Beta

Pogledajte još