Svi orlovi spremni i zdravi

"Zdravstveno stanje rukometaša je očekivano dobro. Međutim, potpuno je jasno da se već ređa značajan broj utakmice koje su zahtevne i teške. Svaka je najvažnija, a naša igra se bazira na čvrstoj odbrani sa fizički mnogo jačim protivnicima, tako da je akcenat na oporavku jako bitan. Trudimo se da ih što pre i što bolje oporavimo za sledeće angažmane", rekao je Babić agenciji Beta u Sportskom centru Kovilovo.

On je istakao da se srednji bek Nenad Vučković brzo oporavlja i da će verovatno biti spreman za polufinale, ako se Srbija plasira.

"Vučković se ekstremno brzo oporavlja, mi smo ga poštedeli ovaj krug Evropskog prvenstva da ne bi rizikovao sa povredom skočnog zgloba. Radi po sedam sati dnevno terapije i vežbe i to napreduje jako dobro", kazao je Babić.

Lekar reprezentacije Srbije je ocenio da se Ivan Nikčević "brzo regeneriše" posle brojnih udaraca koje je dobio na jučerašnjem meču protiv Nemačke.

"Nikčević je juče dobio mnogo udaraca. On daje sve od sebe, kao i ostali, ali ima takvu minutažu da je izuzetno izložen naporima. Brzo se regineriše, već godinama radimo zajedno tako da imamo neko iskustvo u tome", rekao je Babić i dodao da su ostali igrači u redu.

Srbija igra u ponedeljak od 20.20 igra protiv Švedske u Beogradskoj areni i ako pobedi obezbediće plasman u polufinale.

Beta

Pogledajte još