Svaki detalj filma je važan

MOKRA GORA, 22. januara 2012. (Beta) - Reditelji Žan Pjer i Lik Darden čiji je film "Dečko sa biciklom" prošle godine dobio nagradu žirija na festivalu u Kanu, ocenili su danas na Mokroj Gori da je na snimanju filma važan svaki detalj.

"Nije važno kontrolisanje snimanja, koliko je još od samog početka rada bitan svaki detalj filma. Detaljima se treba baviti od samog početka snimanja", rekao je Žan Pjer Darden agenciji Beta.

On je ocenio i da prilikom rada neka scena ne može biti važnija od druge, već da su sve scene podjednako važne, pogotovo one izmedju kadrova. "Scene takozvane tranzicije su najbitnije i važno je da one uspeju", rekao je Žan Pjer Darden.

Braća Darden razgovarala su sa studentima na filmskom festivalu Kustendorf na Mokroj Gori o svom ostvarenju "Dečko sa biciklom". Taj film dobio je i Evropsku filmsku nagradu za najbolji scenario, kao i nagradu "Zlatni pegaz".

Film govori o dečaku iz doma za nezbrinutu decu i emotivnim problemima napuštenog deteta koje nije u stanju da savlada bes.

Pogledajte još