Reprezentativci SCG:Motiv je najveći problem

BILERBEK, 19. juna 2006. (Beta) - Fudbaleri reprezentacije Srbije i Crne Gore, Savo Milošević, Dejan Stanković i Milan Dudić složili su se danas da će u sredu na utakmici sa Obalom Slonovače u trećem kolu grupe C na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj najveći problem za "plave" biti motivacija.
"Probali smo da posle ubedljivog poraza od Argentine razmišljamo o Obali Slonovače, ali je teško. Obala Slonovače je ozbiljna, organizovana ekipa, koja zna da igra fudbal, ali ćemo pokušati da se od Mundijala oprostimo ponosno i časno", rekao je Stanković na konferenciji za novinare u Bilerbeku.
Reprezentacija SCG je posle poraza od Holandije od 0:1 i Argentine 0:6 izgubila sve šanse za plasman u osminu finala Mundijala. Obala Slonovače je obe utakmice izgubila sa 1:2, pa će i "slonovi" učešće na Mundijalu završiti duelom sa SCG.
Stanković je rekao i da je i dalje ponosan na svoj tim, koji je, prema njegovim rečima, napravio veliki uspeh samim plasmanom na Svetsko prvenstvo.
"Rekao sam ranije da na Mundijalu treba da uživamo i lično ću pokušati da to i učinim na našoj poslednjoj utakmici na turniru, iako posle poraza od Argentine u tome nisam uspevao. Spremio sam se da na Mundijalu dam svoj maksimum, ali znam da sam mogao mnogo više. Možda nisam zbog prevelike želje", rekao je Stanković.
Reprezentacija SCG se neslavno oprostila i od prethodnog velikog takmičenja na kome je učestvovala - Evropskog prvenstva 2000. godine u Holandiji i Belgiji. "Plave" je tada eliminisala Holandija koja ih je pobedila sa 6:1, a reprezentacija SCG je posle toga propustila i Svetsko i Evropsko prvenstvo.
Stanković je, međutim, izrazio nadu da debakl na Mundijalu u Nemačkoj neće ostaviti dubok trag na reprezentaciju.
"Utakmicom sa Obalom Slonovače stavićemo tačku na Mundijal. Treba da razmišljamo da ćemo u kvalifikacijama za sledeće Evropsko prvenstvo imati novi početak. Imaćemo novu državu, novu himnu i nov izazov", rekao je Stanković.
Kapiten Savo Milošević, koji je protiv Argentine odigrao 100. utakmicu za "plave", nadovezao se na Stankovićevu izjavu i rekao da će mu biti žao što neće igrati za reprezentaciju samostalne Srbije, ali je ostao pri ranije donetom stavu da će se posle Mundijala oprostiti od nacionalnog tima.
"Kada god su me pozvali u reprezentaciju odazvao sam se i to pokazuje moj odnos prema reprezentaciji. Ne mogu da kažem da ne poštujem sadašnju himnu, ali je zbog nje same ona ranije trebalo da bude promenjena. Žao mi je što neću igrati za Srbiju, ali ovde je tačka", rekao je Milošević.
Portparol Fudbalskog saveza SCG Aleksandar Bošković izjavio je, međutim, da predstavnici te organizacije pokušavaju da nagovore Miloševića da i posle Mundijala odigra barem još jednu utakmicu za reprezentaciju.
"Moram da mlađim igračima poručim da je svaka utakmica za reprezentaciju posebna, ako je na Mundijalu ona je i prilika da se dokažu", dodao je Milošević.
Odbrambeni fudbaler SCG Milan Dudić, koji je tokom Svetskog prvenstva potpisao trogodišnji ugovor sa austrijskim Salcburgom, ocenio je da "plavi" nisu zaslužili da se od Mundijala oproste sa sva tri poraza.
"Obala Slonovače je najkvalitetnija afrička ekipa. Znam da Didije Drogba zbog kartona neće igrati, ali nisu za potcenjivanje već za veliki respekt, pošto su u njihovom timu opasni i Artur Boka, Aruna Kone i Didije Zokora", dodao je Dudić.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.