Vlada napravila štetu smenom Ugričića

BEOGRAD, 23. januara 2012. (Beta) - Član Odbora Agencije za borbu protiv korupcije Čedomir Čupić ocenio je u ponedeljak da je Vlada Srbije napravila štetu što je, umesto da prihvati ostavku, smenila upravnika Narodne biblioteke Srbije Sretena Ugričića, jer je potpisao peticiju podrške crnogorskom piscu Andreju Nikolaidisu.

Čupić je za Radioteleviziju B92 kazao da je taj slučaj pokazao da su svi učesnici na šteti, a najviše društvo, kao i da je "neprijatno" da vlada smenjuje direktore u oblasti kulture.

"Vlada je smenom Ugričića napravila štetu. (Ministar kulture Predrag) Marković je trebalo da prihvati njegovu ostavku, jer nju podnose ljudi koji su svesni šta su uradili. Smena nastupa kad neko nije svestan šta je učinio. Nije strašno smeniti političara u okviru politike, ali je neprijatno da vlada smenjuje direktore u oblasti kulture", rekao je Čupić.

On je istakao i da bi ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić trebalo da snosi odredjenu odgovornost zbog izjave da Ugričić može da podržava "iz zatvora, a ne sa mesta direktora" peticiju Nikolaidisu, koji je i savetnik predsednika Skupštine Crne Gore.

Pogledajte još