Navijači SCG: Neponovoljivo

BEOGRAD/GELZENKIRHEN, 19. juna 2006. (Beta) - Navijači reprezentacije Srbije i Crne Gore na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj nisu zadovoljni nastupom svog tima, ali se mnogi od njih danas teše nadom da su prošli nešto "neponovljivo".
Jedna grupa od oko 100 navijača išla je u Gelzenkirhen na utakmicu SCG - Argentina. Oni nisu došli s prevelikim očekivanjima, niti s ubeđenjem da će "plavi" pobediti.
Ti navijači su stigli na svoj cilj posle ranog jutarnjeg leta avionom iz Beograda do Dizeldorfa, pa kraćeg puta autobusom do Gelzenkirhena, gde ih je po spisku dobitnika nagradne igre vodila "Apatinska pivara".
Taj grad bio je mesto odigravanja meča koji je za "plave", posle poraza od Holandije u prvom kolu, bio 'biti ili ne biti' za opstanak na SP. Argetina je jak protivnik, govorili su navijači, ubeđeni da SCG ima male šanse, ali da, ipak, ništa nije nemoguće.
I grupa navijača otišla je na stadion, prošla strogu kontrolu.
Svaki kutak tog stadiona, od tribina, trave, pa do namaknutog pokretnog krova bio je za pamćenje. U jednom trenutku, pre početka utakmice, uključeni su i klima uređaji. Kao u dvorani, a igra se fudbal.
Meč se završio katastrofalnim porazom SCG, od čak 0:6. Teško su to primili navijači SCG, nisu bili zadovoljni. Posle tri dana, oni i dalje traže uzroke poraza, ali se ne kaju što su bili svedoci istorijskog meča sa Argentinom.
"Ne gleda se svakog dana jedna utakmica svetskog prvenstva na kojoj je postignuto čak šest golova, i to lepih", kažu oni kojima je fudbal zabava.
Drugi, pak, podsećaju da je to bio najteži poraz "plavih" na mundijalima. Imaju reči kritike za većinu igrača i za selktora Iliju Petkovića.
Ipak, oni se danas, kako su rekli Beti, ne kaju što su bili u Gelzenkirhenu, ali se nadaju da će to biti jedno pravo i zaista "neponovljivo" iskustvo.
"Nadam se da ću ponovo ići na Mundijal, ali da se neće ponoviti ovakav rezultat", kazao je jedan Milan, koji se radovao i nagradnom putovanju u Gelzenkirhen.
Navijači ne bi bili navijači da ne bodre svoj tim i kada gubi. Ipak, i oni se nadaju se da će u sredu, protiv Obale Slonovače imati priliku da pozdrave, ako ne pobedu, onda bolju igru "plavih".

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.