Italijanski fudbal korumpiran, ali nije truo

RIM, 19. juna 2006. (Beta-Rojters) – U italijanskom fudbalu postoji korupcija, ali on nije sasvim truo, ocenio je danas tužilac Fudbalske federacije, povodom istrage o nameštanju rezultata utakmica u Seriji A.Pod istragom su bili Juventus, Milan, Lacio i Fiorentina.
Tužilac Frančesko Boreli podneo je izveštaj na, između 180 i 190 strana, ali nije želeo da govori o svojim nalazima. Ipak, istakao je da je pogrešno govoriti o italijanskom fudbalu kao totalno korumpiranom.”Fudbalski svet nije truo u korenu, već samo u nekim granama”, rekao je Boreli.
Prvo ročište biće 27. ili 28. juna, a prvostepene presude očukuju se između 7. i 9. jula.
Glavni akteri skandala, najvećeg u italijanskom sportu u poslednjih 20-tak godina, jesu biši predsednik Fudbalskog saveza Italije, Franko Karara i uprava Juventusa.
Istraga Fudbalskog saveza Italije, međutim, biće prva koja će doneti presudu i to do 27. jula kada je poslednji rok da se prijave timovi za učestvovanje u Ligi šampiona i UEFA kupu.
Ako se utvrdi da su pojedini klubovi učestvovali u nameštanju rezultata, uslediće kazna – ispadanje u niži rang takmičenja, Seriju B ili C, odizimanje trofeja ili oduzimanje poena na startu sledeće sezone.

POLJOPRIVREDNI SAJAM

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.