Francuski zakon o genocidu diskriminacija

0

ANKARA, 24. januar 2012. (Beta-AFP) – Tekst zakona koji je usvojen u francuskom Senatu, kojim se kažnjava negiranje genocida nad Jermenima tokom Otomanskog carstva, "otvorena je diskriminacija i rasizam", rekao je u utorak turski premijer Redžep Tajip Erdogan.

ANKARA, 24. januar 2012. (Beta-AFP) – Tekst zakona koji je usvojen u francuskom Senatu, kojim se kažnjava negiranje genocida nad Jermenima tokom Otomanskog carstva, “otvorena je diskriminacija i rasizam”, rekao je u utorak turski premijer Redžep Tajip Erdogan.

“Predlog koji je usvojen u Francuskoj je diskriminatorski i rasistički”, rekao je Erdogan obraćajući se poslanicima u parlamentu.

Turski premijer je ocenio da je taj zakon za Tursku “potpuno ništavan” i da će njegova zemlja “postepeno” nametati sankcije koje je već spremila protiv Francuske “bez ikakve namere da se povuče”.

“Saopštićemo naš akcioni plan u zavisnosti od razvoja dogadjaja”, rekao je on dodajući da je “Turska i dalje strpljiva”.

Francuski Senat izglasao je zakon kojim se definiše kao krivično delo negiranje genocida nad Jermenima počinjenog 1915. godine u vreme Otomanskog carstva.

Ankara je već prekinula vojne, ekonomske i političke veze sa Parizom, a u decembru je na kratko bio opozvan i turski ambasador.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.