Orlovi: Napravili smo veliki uspeh!

Desni bek Ivan Stanković kazao je da igrači nisu razmišljali “ovoliko daleko“.

“Ovo što smo uradili je veliko. Nismo razmišljali ovoliko daleko. Na kraju je ispalo dobro, sve je išlo spontano – dobra igra, publika… Nikada nisam igrao pred ovakvim navijačima”, rekao je Stanković novinarima u Beogradskoj areni.

On je istakao da bi bilo lepo osvojiti medalju “sada kada smo došli do ovde”.

“Krećemo da se pripremamo za polufinale, bez obzira što ne znamo ko nam je protivnik. Biće nezgodno ko god da dođe”, ocenio je Stanković.

POGLEDAJ FOTO GALERIJU:
Srbija – Svedska 24:21

Srbija sutra u 20.15 igra protiv Makedonije poslednju utakmicu u Grupi jedan, a desni bek je kazao da “opuštanja nema” i da će “biti teško, bez obzira što meč ništa ne znači“.

Srpski reprezentativac Marko Vujin rekao je da ne treba opušteno ući u sutrašnji meč.

“Lepo je probuditi se sa saznanjem da smo u polufinalu. Veliku stvar smo napravili. Protiv Makedonije ćemo ići na pobedu, da nastavimo niz i da sačekamo polufinale koje su mnogi sanjali, a sada se to ostvaruje”, rekao je Vujin.

On je kazao da se nije opterećivao lošim partijama u pojedinim utakmicama na prvenstvu.

“Nisam se opterećivao puno, prve dve utakmice sam odradio dobar posao pa se desio mali pad. Ali, na svakoj utakmici neko proradi, delujemo kao porodica i nije bitno ko kako igra”, zaključio je Vujin.

Žarko Šešum
je odigrao odličan meč protiv Švedske, ali je istakao da nije bitno ko će da proradi dok u ekipi vlada kolektiv.

“Neko je igrao dobro, neko lošije, ali kada igramo kao tim i kada se tako ponašamo uvek neko dođe do izražaja. Svi su umorni i imamo sitne povrede i trebaće nam svaki raspoložen igrač za polufinale”, kazao je Šešum.

Srednji bek je rekao da očekuje “dobar spektakl” protiv Makedonije.

POGLEDAJ VIDEO:
Srbija – Švedska 24:21

Reprezentativac Srbije zadužen za odbranu Nikola Manojlović rekao je da se “glad za daljim uspesima nije ugasila“.

“Neko zadovoljstvo postoji, ali to zadovoljstvo ne gasi glad za daljim uspesima. Ovo su bile jedne vrlo ozbiljne kvalifikacije za dalje takmičenje. Opet igramo kao i do sada “ kao da nam je svaka poslednja”, rekao je Manojlović.

Reprezentativci Srbije sinoć su obezbedili plasman u polufinale Evropskog prvenstva, pošto su pobedili Švedsku sa 24:21.

Beta