Slovenija pobedila Mađarsku, Hrvati u polufinalu

Mađarska je tako izgubila šanse da se plasira u polufinale. Među četiri najbolje ekipe na šampionatu iz ove grupe ići će Španija i Hrvatska.

U veoma brzom rukometu, sa neubedljivim odbranama oba tima, Slovenija se bolje snašla i veći deo meča bila je u prednosti.

Mađari su najbliži povoljnijem rezultatu bili u 52. minutu kada su prišli na samo gol razlike (26:27), ali su najviše zahvaljujući svojoj brzopletosti dopustili da se Slovenija ponovo rezultatski “odlepi” i dobije.

Najzaslužniji za pobedu Slovenije bio je levokrilni igrač Dragan Gajić sa 13 postignutih golova iz 16 pokušaja, i proglašen je za najboljeg aktera meča. Ubedljiv je bio i Jure Dolenec sa pet golova.

Kod Mađarske je za najboljeg aktera proglašen Miodrag Krivokapić, koji je, posebno u drugom delu, uspeo da podigne ekipu sa četiri gola i nekoliko asistencija. Najefikasniji je bio Barna Putič sa sedam golova, dok je Gabor Časar dodao još pet.

Nakon današnjih utakmica u Grupi dva, na čelu su Španija sa sedam bodova i Hrvatska sa bodom manje. Slovenija sada ima četiri boda, Mađarska je ostala na tri, a na začelju su Island i Francuska sa po dva boda.

Sutra se u poslednjem kolu igraju mečevi Španija – Slovenija, Francuska – Island i Hrvatska – Mađarska.

Beta