Za podsticaj izvoza 150 miliona dinara

BEOGRAD, 25. januara 2012. (Beta) - Direktor Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA) Božidar Laganin izjavio je u sredu da je u ovoj godini planirano 150 miliona dinara pomoći za podsticanje izvoza.

Na osnivačkoj skupštini Udruženja izvoznika Srbije, on je rekao da je do sada više od 1.000 srpskih izvoznih kompanija koristilo pomoć iz tog programa internacionalizacije preduzeća u ukupnoj vrednosti oko 450 miliona dinara.

Laganin je istakao da je SIEPA od početka aktivno podržavala formiranje Asocijacije i da će obezbediti prostorije i opremu kako bi to nezavisno udruženje izvoznika moglo odmah da počne da radi.

Na osnivačkoj skupštini, koja se održava u Ministarstvu ekonomije i kojoj pruštvuju predstavnici više od 100 domaćih firmu, rečeno je da će Udruženje izvoznika Srbije raditi na jačanju saradnje izvoznika i stvaranju povoljnijeg okruženja koje malim i srednjim preduzećima omogucava isplativ izvoz.

Namera je da se uzme aktivno učešće u kreiranju mera ekonomske i fiskalne politike, kao i drugih mera za bolje uslove za rad privrede i poboljsasanje izvoza, rekao je predstavnik Inicijativnog odbora Udruženja izvoznika Srbije Svetozar Mrkšić.

Pogledajte još