Drago Hedl dobitnik nagrade Jug Grizelj

BEOGRAD, 25. januara 2012. (Beta) - Hrvatski novinar i publicista Drago Hedl dobitnik je novinarske nagrade "Jug Grizelj" za 2011. godinu, koja se dodeljuje za najviša dostignuća u istraživačkom novinarstvu, saopštio je u sredu Medija centar.

Nagradu "Jug Grizelj" od 1991. godine dodeljuju Grizeljevi prijatelji, kolege i porodica, u službi razvijanja prijateljstva medju ljudima i uklanjanja granica medju narodima, sa željom da čuvaju uspomenu na Juga Grizelja i da podstiču istraživačko novinarstvo.

Dosadašnji dobitnici nagrade bili su Lila Radonjić, Željko Vuković, Predrag Koraksić Coraks, Gordana Logar i redakcija Naše Borbe, Bojana Lekić i Svetlana Lukić, Stojan Cerović, agencija Beta, Radio Bajina Bašta, Radio Pančevo i požarevački Bum 93, Teofil Pančić, Omer Karabeg, Nenad Stefanović, Ivan Torov, Antonela Riha, Miloš Vasić, Brankica Stanković, Filip Švarm, Vukašin Obradović, Mita Boarov i Boro Kontić.

Odluku je doneo žiri Fonda "Jug Grizelj" koji čine predsednik Velimir Ćurgus Kazimir i članovi Antonela Riha, Filip Švarm, Boro Kontić i Milica Krstanović.

Pogledajte još