Čast je biti medju najboljima

BEOGRAD, 25. januara 2012. (Beta) - Kapiten ženske rukometne reprezentacije Srbije Andrea Lekić kazala je u sredu da joj je čast što je nominovana za najbolju rukometašicu na svetu u 2011. godini i da će joj taj dan uvek ostati u sećanju.

"To je veliko priznanje za moj uloženi trud i rad, obaveza i podstrek da se iznova dokazujem i pružam dobre igre. Čast je naći se u najprestižnijem izboru za najbolju igračicu sveta i sigurno će taj dan ostati u mom sećanju kao jedan od najlepših u rukometnoj karijeri", navodi se u izjavi igračice madjarskog Djera objavljenoj na njenom sajtu.

Svetska rukometna federacija (IHF) je pored srpske rukometašice za najbolju u 2011. godini nominovala još Alison Pino iz Francuske, Andreu Penezić iz Hrvatske i Norvežanke Hajdi Loke i Katrin Lunde Haraldsen.

Lekićeva je prva srpska rukometašica koja je nominovana za najbolju na svetu još od 1988. godine, kada je to priznanje pripalo Svetlani Kitić.

U muškoj konkurenciji IHF je nominovao Francuze Luka Abala, Nikolu Karabatića i Tijerija Omejera, Mikela Hansena iz Danske i Filipa Jiha iz Češke.

Pogledajte još