Vuković: Bez kalkulacija

“Veoma je važno da (igrači) budu prepoznatljivi, jer je to još jedna obaveza više da daju sve od sebe. Kada se igra za grb reprezentacije mora da postoji takav osećaj. Drago mi je što momci prihvataju ovu obavezu kao svaku drugu“, kazao je selektor Srbije novinarima u Sportskom centru Kovilovo.

Vuković je istakao da bi voleo da Srbija igra sa Francuskom tek u finalu.

“Danas ćemo videti deo raspleta u drugoj grupi i verovatno će se svesti krug na dve-tri ekipe. Mi moramo da budemo prvi u grupi i bilo bi ružno da kalkulišemo, matematika nas ne zanima”, rekao je Vuković.

POGLEDAJ FOTO GALERIJU: Srbija – Svedska 24:21

Selektor je insistirao u dosadašnjem toku EP da ne preoptereti igrače sa najvećim međunarodnim rejtingom.

“Nisu bitni pojednci, bitna je reprezentacija. Ne može svaki dan isti da bude, mora da postoji neko ko iskoči, zato su svi važni, bez obzira ko kakav rejting ima. Bitan je onaj ko je sposoban da natovari to na leđa i iznese reprezentaciju”
, istakao je Vuković.

On je rekao da se svi u ekipi dobro osećaju i da imaju pravo da uživaju posle plasmana u polufinale.

“Dobro se osećamo, momci imaju pravo da uživaju. Još nije vreme za slavlje, ali imamo pravo da budemo zadovoljni”, kazao je Vuković.

On je dodao da srpska reprezentacija plasmanom u polufinale “ulazi na nepoznat teren”.

“Važno je da se što bolje pripremimo. Ulazimo na nepoznat teren, jer polufinale nam je strano. Videćemo da li drugi imaju više iskustva od nas. Nemam dilemu da ćemo dati sve od sebe”, rekao je selektor Srbije.

POGLEDAJ VIDEO:
Srbija – Švedska 24:21

Vuković je istakao da bi naviše voleo da Srbija turnir završi pobedom.

“Bio bih najsrećniji da turnir završimo pobedom, šta god da se desi. Kao sportista i čovek koji je ceo život u sportu smatram da je bolje uzeti bronzanu nego srebrnu medalju, ali još je rano pričati o tome”, zaključio je Vuković.

Srbija u sredu od 20.15 igra protiv Makedonije poslednji meč grupne faze Evropskog prvenstva.

Beta