Remi Hrvatske i Mađarske

Utakmica je bila veoma izjednačena celim svojim tokom, a Mađarska je samo sredinom prvog dela stekla osetniju prednost od četiri gola.

Hrvati su brzo sustigli protivnika i većim delom drugog poluvremena bili u minimalnom vođstvu, ali je meč zasluženo završen podelom bodova.

Selekcija Mađarske podsetila je večerašnjom igrom na utakmice prve runde prvenstva, kada su u jakoj grupi sa Francuskom, Španijom i Rusijom ostali neporaženi i prikazali odličan rukomet.

Hrvatska je meč u kojem ništa nije mogla da dobije, niti da izgubi, uglavnom odigrala sa igračima koji su u dosadašnjem toku prvenstva manje nastupali.

Najefikasniji u redovima Mađarske bio je srednji bek Gabor Česar sa 14 golova, dok je kod Hrvatske najbolji pojedinac bio desno krilo Zlatko Horvat sa 11 pogodaka.

Nakon današnjih susreta poslednjeg kola Grupe dva Španija je prva sa devet bodova, sledi je Hrvatska sa sedam i ova dva tima igraće u petak u polufinalu. Rival Španiji biće Danska, dok će Hrvatska odmeriti snage sa Srbijom.

Treće mesto u grupi zauzela je Slovenija sa četiri boda, koliko ima i Mađarska, ali je poražena u međusobnom susretu. Na začelju su Island i Francuska sa po tri boda.

Beta

Pogledajte još