Andrea Lekić: Čast je biti među najboljima

"To je veliko priznanje za moj uloženi trud i rad, obaveza i podstrek da se iznova dokazujem i pružam dobre igre. Čast je naći se u najprestižnijem izboru za najbolju igračicu sveta i sigurno će jučerašnji dan ostati u mom sećanju kao jedan od najlepših u rukometnoj karijeri", navodi se u izjavi igračice mađarskog Đera objavljenoj na njenom sajtu.

Svetska rukometna federacija (IHF) je pored srpske rukometašice za najbolju u 2011. godini nominovala još Alison Pino iz Francuske, Andreu Penezić iz Hrvatske i Norvežanke Hajdi Loke i Katrin Lunde Haraldsen.

Lekićeva je prva srpska rukometašica koja je nominovana za najbolju na svetu još od 1988. godine, kada je to priznanje pripalo Svetlani Kitić.

U muškoj konkurenciji IHF je nominovao Francuze Luka Abala, Nikolu Karabatića i Tijerija Omejera, Mikela Hansena iz Danske i Filipa Jiha iz Češke.

Listu nominovanih u muškoj i ženskoj konkurenciji sastavili su rukometni stručnjaci i treneri po izboru IHF-a, a mediji i navijači moći će da glasaju za najbolje od danas do 27. februara na sajtu www.ihf.info.

Beta

Pogledajte još