NOVA ISKRA Dizajn inkubator

Dizajn inkubator NOVA ISKRA je nezavisna, inovativna i samoodrživa platforma za profesionalni razvoj i afirmaciju mladih industrijskih dizajnera i dizajnera nameštaja. Prostor Inkubatora NOVA ISKRA, biće mesto susreta i kreativne razmene, međusobne podrške i zajedničkih poduhvata mladih kreativaca i predstavnika industrije. Krajnji cilj je ostvarivanje realnih i održivih veza između dizajnera i proizvođača, koje bi trebalo da rezultiraju proizvodima koji će svojim dizajnom i kvalitetom izrade obogatiti domaće tržište i biti konkurentni na globalnom nivou.

NOVA ISKRA je namenjena mladim dizajnerima koji su na početku svoje profesionalne karijere iz domena industrijskog dizajna, dizajna nameštaja, arhitekture i uređenja enterijera, grafičkog dizajna i svega onoga što može da nađe praktičnu primenu u sektoru proizvodnje.

Dizajn Inkubator NOVA ISKRA se nalazi na prostoru uzbudljivog beogradskog kraja Savamala – novog centra kreativne industrije Beograda. Moderno opremljen i savremeno dizajniran "open space" prostor površine 350m2, na jednom mestu će imati atraktivan radni prostor za 18 mladih dizajnera, mini radionicu za izradu maketa, biblioteku, salu za sastanke i mulifunkcionalni deo prostora za prezentacije, radionice i odmor. U ovom prostoru će se realizovati brojni edukativni programi i profesionalni susreti namenjeni kako predstavnicima kreativnog sektora, tako i predstavnicima malih i srednjih preduzeća i prozivođača.

Pogledajte još