Neizvesni lokalni izbori na Kosovu

JAGODINA, 26. januara 2012. (Beta) – Predsednica Skupštine Srbije Slavica Djukić Dejanović izjavila je da još nije odlučeno da li će lokalni izbori biti održani na Kosovu i ocenila da će to biti politička odluka.

“Raspisivanje izbora i na teritoriji Kosova i Metohije političko je pitanje i, zakonski gledano, naravno da je Kosovo i Metohija teritorija Srbije, medjutim mi ne možemo potpuno zatvoriti oči pred realnošću, koja je ovakva kakva je, i sigurno je da će biti doneta politička odluka oko toga da li će lokalni izbori biti raspisani i za opštine na Kosovu i Metohiji”, rekla je ona.

Kako prenosi jagodinska televizija Palma plus, predsednica Skupštine Srbije je ponovila da će parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori u Srbiji biti održani do 11. maja.

“Mi ćemo sigurno imati parlamentarne, pokrajinske i lokalne izbore u Srbiji do 11. maja, jer zakon nalaže da raspisivanje izbora mora biti do 11. marta, a samo održavanje izbora moguće je na Djurdjevdan 6. maja, jer je to poslednja nedelja pre isteka roka ili je moguće da izbora bude i nedelju dana pre 6. maja”, rekla je Slavica Djukić Dejanović.