Abedi Pele ponosan na Ganu

VIRCBURG, 19. juna 2006. (Beta-Rojters) - Jedan od najboljih afričkih fudbalera svih vremena, Abedi Pele, izjavio je danas da je ponosan što se njegova Gana konačno takmiči na Svetskom prvenstvu.
Pele je više od 10 godina bio vođa "crnih zvezda" i tri puta je proglašavan za najboljeg igrača Afrike. On je danas posetio ekipu na treningu i rekao je tom prilikom da je dugo čekao da vidi svoju zemlju na Mundijalu.
"Čekali smo da vidimo Ganu. Videli smo Kamerun i druge, kao što su Tunis i Maroko, i čekali smo na Ganu. Sada smo i to dočekali i nismo nikoga razočarali", rekao je 43-godišnji Pele.
Gana je 11 puta neuspešno učestvovala u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i tek sada je uspela da dođe na završni turnir.
U prvom meču grupe E ekipa je poražena od Italije sa 0:2, uprkos dobroj igri, da bi u drugom kolu napravila veliko iznenađenje, pobedivši Češku sa 2:0.
"Imamo divan tim. Imamo tim koji je jako mlad i vrlo odlučan u nameri da ode daleko na Svetskom prvenstvu, ali ja u isto vreme želim da budemo autsajderi", rekao je Pele, koji je sa Olimpikom iz Marseja osvojio Ligu šampiona.
On je rekao da bi voleo da tim ostane miran i koncentrisan, a da priča samo na terenu.
Gana u četvrtak u Nirnbergu igra protiv SAD odlučujuću utakmicu i mogla bi da igra sa Brazilom u osmini finala ako pobedi u tom meču.
Iako nije želeo da razmišlja preuranjeno, bivši kapiten Gane ocenio je da svetski prvak nije bio baš ubedljiv u prve dve pobede, nad Hrvatskom i Australijom.
"Ali, budite oprezni. Brazil je Brazil. Oni uvek krenu malo polako, a onda podižu formu, tako da morate baš da pazite. Imaju najbolje igrače na svetu", rekao je Pele, koji je jedan od promotera Mundijala u Južnoj Africi 2010. godine.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.