Tajna Grete Garbo u Madlenijanumu

BEOGRAD, 26. januara 2012. (Beta) - Melodrama po tekstu hrvatskog dramskog pisca Mira Gavrana "Tajna Grete Garbo" premijerno će biti izvedena 25. februara na velikoj sceni zemunskog teatra Madlenijanum, najavili su danas organizatori.

Rediteljka Djurdja Tešić rekla je na konferenciji za novinare da je autor pronašao dobru dramsku formulu i napisao inteligentan i zanimljiv komad, prijemčiv za gledaoce, a ujedno izazovan za glumce i ostale profesionalne izvodjače.

Ona je rekla da Gavranova melodrama nije faktografski komad, već fikcija u kojoj je pisac iskoristio činjenicu da se slavna glumica povukla iz javnosti u 36. godini, u trenutku najveće slave, i doživela duboku starost u potpunoj anonimnosti i tajnosti.

U zamišljenoj igri Greta Garbo kroz odnose sa ostala četiri lika preispituje osećanje neuspeha i uspeha, i pokreće zanimljive teme o industriji zabave i medija, kao i muško-ženskim odnosima, rekla je Tešić.

Glumica Tanja Bošković kojoj je u komadu poverena uloga Grete Garbo, rekla je da je pisac vešto baratao objavljenim istinama i činjenicama iz života te filmske dive, a da je dramu postavio u 1954. godinu, kada se zapravo o njoj ništa ne zna.

Pogledajte još