"Mračni vitez" zvezda leta 2008.

Uprkos dvama velikim filmskim otvaranjima u sredu, film "Mračni vitez" i dalje je na vrhu Boks ofis liste već četvrti vikend zaredom, sa zaradom od ukupno 441,5 miliona dolara

Film u režiji Kristofera Nolana već je prevazišao zaradu filma Šrek 2 i po zaradi sada zauzima treće mesto na američkoj Boks ofis listi svih vremena. Trenutno film prati zaradu ostvarenja Star Wars Episode IV: New Hope, koja iznosi 460,9 miliona dolara, i filma Titanik, koji i dalje drži prvo mesto, sa zaradom od 600 miliona dolara. Po procenama kompanije Warner Bross Pictures, očekuje se da će Mračni vitez do kraja prikazivanja u Americi inkasirati oko 520 miliona dolara.

Mračni vitez je na internacionalnim tržištima zaradio 263 miliona dolara, čime se ukupna zarada ovog filma popela na 704,5 miliona dolara širom sveta.

Najnovija komedija Ananas ekspres, kompanije Columbia Pictures, debitovala je na drugom mestu sa zaradom od 22,4 miliona dolara. Za samo pet dana prikazivanja ovaj film je uspeo da inkasira 40,5 miliona dolara. Glavne uloge u filmu reditelja Dejvida Gordona Grina tumače Set Rogen i Džejms Franko, a u našim bioskopima počeće da se prikazuje od 20. novembra.

Porodična avantura kompanije Warner Bross Pictures, film Put u središte Zemlje sa Brendanom Frejžerom u glavnoj ulozi, nakon pete nedelje prikazivanja inkasirao je ukupno 81,8 miliona dolara. U naše bioskope stiže 4. septembra.

Pogledajte još