Đoković se nada novoj tituli!

"On izgleda spremno, igra dobro i veoma je motivisan da osvoji Gren slem. Prošla dva turnira u Melburnu je igrao finale, dokazuje se i izaći će na teren da to uradi ponovo. Međutim, i ja ovde igram dobro poslednjih nekoliko godina. Nadam se da mogu ponoviti isto što sam uradio prošle godine", rekao je Đoković.

Dvojica tenisera su i prošle godine na Australijen openu igrali polufinale, a kao pobednik izašao je srpski igrač.

"Prošle godine u finalu igrali smo dosta dugih poena, ali je na kraju ispalo kako sam očekivao. Ovaj teren i uslovi su sporiji u odnosu na druge turnire.

(old_image)

Moja i njegova igra se baziraju na osnovnu liniju i volimo da se osećamo opušteno u razmeni. Siguran sam da će ovo biti taktički izazov i veoma je važno od starta biti koncentrisan", kazao je Đoković.

Vodeći na svetskoj rang listi tenisera je istakao da "još ne vidi sebe u finalu".

"Ljudi ne shvataju koliko je teško doći do polufinala, meni je to u poslednje vreme često uspevalo. Postoji mnogo konkurentnih igrača, mnogi su veoma motivisani da pobede nas bolje plasirane. To naš uspeh čini još većim", kazao je Đoković.

Novak Đoković je podsetio da su on i Marej prijatelji već dugo i da je lepo kada je uspešan i onaj sa kojim si odrastao.

"Naše prijateljstvo je dugo, još od vremena kada smo imali po 12 godina i igrali prvi turnir u Francuskoj. Odigrali smo mnogo zajedničkih turnira u juniorskoj konkurenciji. Kada ste prijatelj sa nekim dosta dugo onda imate mnogo poštovanja prema njemu. Mislim da je to obostrano, a zajedno treniramo kada god to možemo", rekao je srpski teniser.

Endi Marej je od nedavno počeo da trenira sa nekada najboljim teniserom sveta Ivanom Lendlom.

"Mislim da to što mu je sada Lendl trener može dosta da promeni. Endi će sigurno zaigrati još bolje kako vreme bude prolazilo", zaključio je Đoković.

U drugom polufinalu Rafael Nadal je pobedio Rodžera Federera.

Beta

Pogledajte još