Balić: Najveća utakmica protiv Srbije

“Možda je ovo najveća utakmica u svim sportovima do sada, ipak je to 20.000 ljudi, polufinale. Biće paklena atmosfera, biće ludo”, rekao je Balić novinarima u Beogradskoj areni.

Balić je kazao da će njegova ekipa pokušati da iskoristi “male prednosti koje ima u odnosu na Srbiju”.

“Treba se dobro pripremiti i parirati im u najjačim segmentima i iskoristiti neke svoje male prednosti koje imamo, a koje ćete videti na utakmici. Ne valja pričati unapred, treba biti pametan”, kazao je Balić.

On je istakao da svi znaju koji je cilj hrvatske reprezentacije i da su igrači došli da ga ostvare.

“Srećni smo što smo u polufinalu, mislim da smo igrali dosta dobro. Osim tog jednog poluvremena sa Španijom, igrali smo na visokom nivou. Koncentrisani smo, znamo po šta smo došli i sada idemo da ostvarimo taj cilj”, zaključio je Balić.

Golman Hrvatske Mirko Alilović prebacio je pritisak na reprezentaciju Srbije.

“Pritisak je na njima. Oni mogu da kažu da smo mi favoriti, ali pritisak 20.000 ljudi u hali, cele Srbije i javnosti je na njima. Mi nemamo šta da izgubimo, svoj cilj smo ostvarili, a to je polufinale. Sve preko biće fantastično”
, kazao je Alilović.

On je istakao da je ulog veliki, ali da ne želi poseban naboj.

“Veliki je ulog: medalja i direktne kvalifikacije za Olimpijske igre. Ne želimo poseban naboj, nije nam potreban. Ovde smo zbog rukometa i Evropskog prvenstva. Ići ćemo na pobedu i mi i oni, to je sport, neka pobedi bolji”, kazao je Alilović.

Pivotmen Igor Vori rekao je da je hrvatska reprezentacija ostvarila prva dva cilja koja je zacrtala – da prenese četiri boda u drugu fazu i da se kvalifikuje u polufinale.

“Znamo prednost Srbije, to su svakako tribine. Odigrali smo mi mnogo
takvih utakmica. Međutim, njima je ovo prva ovakva utakmica, a mi ih
imamo puno u karijeri, tako da je pritisak na njihovoj strani”
, dodao
je Vori.

Meč između Srbije i Hrvatske igra se u petak od 20.15 u Beogradskoj areni.

Beta