Miša Majski večeras nastupa na Kolarcu

BEOGRAD, 26. januara 2012. (Beta) - Violončelista svetske reputacije Miša Majski nastupiće u petak uveče u pratnji Beogradske filharmonije na Kolarcu, pod upravom dirigenta Vladimira Kulenovića, a na programu su dela Šostakoviča, Rahmanjinova i Miloja Milojevića.

Biće izvedena "Intima za gudački orkestar" Miloja Milojevića, "Koncert za violončelo i orkestar broj jedan" Dmitrija Šostakoviča i "Simfonijske igre" Sergeja Rahmanjinova.

Majski je nastupao poslednji put u Beogradu na Bemusu, a redovno nastupa u Londonu, Parizu, Beču, Njujorku, Tokiju i drugim muzičkim centrima sveta. "Osećam se kao kod svoje kuće gde god ljudi cene klasičnu muziku i uživaju u njoj", rekao je Majski.

Dirigent Vladimir Kulenović dobitnik je stipendije "Bruno Valter" i kao jedan od trojice postdiplomaca školuje se na Džulijard univerzitetu u SAD, pod mentorstvom šefa-dirigenta Njujorške filharmonije Alana Gilberta.

Kulenović je debitovao sa Beogradskom filharmonijom prošlog marta, a kako je izjavio, taj orkestar dodatno je napredovao u proteklih godinu dana.

Na pet koncerata u ciklusu "Hod po žici" sa Beogradskom filharmonijom do kraja sezone nastupaće violinista Julijan Rahlin, violista orkestra Metropoliten opere Milan Milisavljević, kao i solo kontrabasisti Beogradske filharmonije Ljubinko Lazić i Filip Savić.

Pogledajte još