Na prodaju Bukovička banja

BEOGRAD, 27. januara 2012. (Beta) - Agencija za privatizaciju Srbije objavila je u petak prospekt preduzeća za turizam i ugostiteljstvo "Bukovička banja" iz Arandjelovca radi prikupljanja podataka o potencijalnim kupcima.

U prospektu koji je objavljen na sajtu te agencije (www.priv.rs), navodi se da "Bukovička banja" poseduje hotele "Staro zdanje" i "Šumadija", restoran "Arkade", motel "Lovacki dom", otvoren bazen i zemljište ukupne površine 2,7 hektara.

Hoteli "Staro zdanje" i "Šumadija" su pod zaštitim države kao kulturno-istorijska dobra.

Hotel "Staro zdanje" izgradjen je 1868. godine i prvobitno je pripadao dinastiji Obrenović. Korišćen je kao letnjikovac te vladarske porodice, a 1906. godine je pretvoren u hotel. Ima površinu od 4.183 kvadratna metra.

Hotel "Šumadija" ima površinu od 4.982 kvadratna metra. Podignut je 1939. godine, kada je upravljanje Bukovičkom banjom preuzela Dunavska banovina. Prema pisanu medija, sa banjskim kupatilom, otvorenim bazenom i 200 postelja u to vreme je predstavljao najbolje uredjen banjski kompleks u Srbiji.

Ukupna vrednost imovine preduzeća "Bukovička banja", prema prospektu, na kraju 2010. bila je jednaka ukupnim obavezama i iznosila je 962.632 evra. Gubitak preduzeća u toj godini je bio 250.000 evra.

Pogledajte još