Pokret privrednika Srbije neće se politički opredeljivati

BEOGRAD, 27. januara 2012. (Beta) - Pokret privrednika Srbije neće prerastati u političku stranku niti će se u predizbornoj kampanji opredeljivati za neku od stranaka, izjavio je u petak koordinator tog udruženja Branislav Grujić.

"Borićemo se protiv svih pokušaja da Pokret privrednika bude uvučen u političke razmirice. Mi smo krovna organizacija svih privrednika koji su članovi različitih političkih stranaka, ali im je zajednički cilj da utiču na popravljanje privrednog ambijenta, bez obzira ko će biti na vlasti", rekao je Grujić agenciji Beta.

On je istakao da članovi Pokreta privrednika neće moći da na političkim skupovima govore u ime te organizacije i predstavljaju njen program i predloge.

"Privrednici, bez obzira na političko opredeljenje, treba da zajednički nastupaju u zahtevima da se uredi privredni ambijent i da rešavaju probleme, kako bi se Srbija razvijala", istakao je Grujić koji je vlasnik kompanija PSP Farman.

Srpski investitori su, prema njegovim rečima,"žilavi" i voljni da rade na stvaranju boljih uslova za poslovanje.

"Privrednici imaju brojne zamerke na uslove poslovanja, ali i predloge kako da se oni poprave. Ekonomija je globalni problem i ko god da bude u novoj vlasti u Srbiji moraće da sluša glas privrednika", rekao je Grujić.

Zahtevi Pokreta privrednika su, kako je dodao, da se ambijent za poslovanje "maksimalno očisti", odnosno prilagodi potrebama privrede, da bude podsticajan i održiv, kako bi i domaći i strani investitori brzo mogli da realizuju svoje ideje.

Pogledajte još