Nole: Daću sve od sebe da pobedim Nadala!

“Još jedno finale i presrećan sam zbog toga. Šta može da bude veći izazov od igranja sa Rafaelom Nadalom, jednim od najvećih tenisera svih vremena”, kazao je Đoković u Melburnu posle pobede protiv Britanca Endija Mareja sa 3:2 u setovima.

Najbolji srpski teniser je rekao da će “dati sve od sebe” da pobedi Nadala i odbrani titulu na Australijan openu osvojenu prošle godine.

“Izuzetno se poštujemo, odlični smo prijatelji van terena, igrali smo velike mečeve… Pokušaću da učinim sve od sebe da ga pobedim i da se pripremim za taj duel, koji će sigurno biti težak kao današnji”, ocenio je Đoković.

Današnji duel Đokovića i Mareja trajao je skoro pet sati, a srpski teniser je u šali rekao da je pio “magičnu tečnost” koja mu je pomogla da izdrži meč do kraja.

POGLEDAJ VIDEO: Terminator Novak Đoković

On je pohvalio Mareja koji se nije predao posle vođstva Đokovića sa 5:2 u gemovima odlučujućeg petog seta, već je uspeo da dođe do izjednačenja.

“Želeo sam da se usredsredim na svaki poen. Čestitam Endiju (Mareju) koji se vratio u meč posle 2:5. Bilo je iscrpljujuće fizički i mentalno, bilo je teško da se podnese. Približavajući se kraju sve lakše smo oduzimali servis jedan drugome”, rekao je Đoković.

Bio je ovo 11 međusobni duel Đokovića i Mareja, a srpski teniser sada vodi sa 7:4 u pobedama.

Beta