Krivokapić: Navijam za Srbiju, a za koga bih!

"U završnici Evropskog prvenstva navijaću svim srcem za Srbiju, a za koga bih", rekao je Krivokapić u Novom Sadu, gde se njegova reprezentacija takmičila od početka šampionata.

On je ocenio da ga igra Srbije na ovom prvenstvu uopšte ne iznenađuje, jer je selekcija sastavljena od vrhunskih igrača koji igraju po najboljim evropskim klubovima.

"Nemoguće je da tako dobri igrači budu loši. Mislim da je najveći problem Srbije bio česta smena selektora. Ovoga puta selektor nije smenjen nakon prvog neuspeha i pokazalo se da je kontinuitet u radu šefa struke doneo rezultat", rekao je Krivokapić.

Reprezentacija Srbije večeras će u polufinalu igrati protiv Hrvatske, a Krivokapić je ocenio da Srbija može još mnogo toga da pokaže na prvenstvu, jer će imati podršku prepune Beogradske arene, što može puno da znači domaćinu Evropskog prvanstva.

Govoreći o igri Mađarske, koja je u preliminarnoj fazi igrala nerešeno sa Španijom i dobila Francusku, a nakon toga jako loše igrala u drugoj fazi, Krivokapić je rekao da ne može da objasni pad njegovog tima i ocenio da Mađari "očigledno igraju najbolje kada nemaju šta da izgube od rukometnih velesila".

Novosadska publika uglavnom je dobro prihvatila igrača rođenog u Bačkoj Palanci, ali je bilo i provokacija u prvom kolu protiv Rusije, za koje kaže da nije "posebno obratio pažnju".

"Svako ko kupi ulaznicu može da navija kako hoće, ali ljudi ne znaju da je moja majka Mađarica i da sam državljanstvo te zemlje dobio mnogo pre nego što sam počeo da nastupam za njihovu selekciju", rekao je Krivokapić.

On je dodao da za reprezentaciju Mađarske "ne igra za pare", već mu se "jednostavno ranije ukazala prilika da igra" i on je to iskoristio.

Miodrag Krivokapić ima 32 godine i trenutno igra u ekipi Cimos iz Kopra u Sloveniji, a o planovima kaže da ih nema i da su zlonamerni svi koji žele da ga već sada penzionišu, jer se još uvek jako dobro oseća na terenu i igraće dok mu to bude predstavljalo zadovoljstvo.

O starijem bratu Marku, koji je takođe nekada branio boje Jugoslavije, Miodrag kaže da ima dvogodišnji ugovor sa španskim Valjadolidom, da se jako dobro snašao u ekipi i da je dobio veliko poverenje stručnog štaba.

Beta

Pogledajte još