Delfini u finalu!

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Filip Filipović sa tri gola. Po dva pogotka postigli su Vanja Udovičić, Stefan Mitrović i Milan Aleksić, a po jedan Miloš Ćuk, Andrija Prlainović i Aleksa Šaponjić.

Italijane je predvodio Valentino Galo sa tri gola, dok je dva dao Nikolo Figari.

POGLEDAJ VIDEO:
Srbija - Italija 12:8

Prvu četvrtinu obeležio je veliki broj pogodaka na obe strane, a završena je vođstvom Italijana sa 5:4.

Broj primljenih golova primorao je selektora Srbije Dejana Udovičića da umesto prvog golmana Slobodana Sora u drugih osam minuta uvede rezervu Branislava Mitrovića.

Uz pojačanu igru u odbrani srpski vaterpolisti uspeli su da u drugoj deonici preokrenu rezultat i povedu sa 8:6.

U tom periodu igre isključen je do kraja meča sa pravom zamene italijanski reprezentativac Nikolo Đito, zbog udaranja protivničkog igrača bez lopte.
(old_image)
Golovima Ćuka i kapitena Udovičića Srbija je nastavila sa efikasnom igrom i na početku treće četvrtine. Posle nekoliko minuta golgeterske pauze, novi gol za izabranike Dejana Udovičića postigao je Filipović iz peterca.

U poslednjoj četvrtini prvo je Prlainović propustio priliku da se po drugi put u meču upiše u strelce, pošto je iz peterca pogodio stativu. Potom su Italijani smanjili na 11:8 i u napadu sa igračem više imali priliku da unesu neizvesnost u finiš utakmice.

POGLEDAJ FOTO GALERIJU:
Srbija - Italija 12:8

Srpski reprezentativci još jednom su se istakli dobrom igrom u odbrani, a u nastavku je Aleksić lob udarcem postavio konačan rezultat.

U drugom polufinalu u 20.00 igraju Crna Gora je pobedila Mađarsku.

Finale je u nedelju u 15.30.

Beta

Pogledajte još