Orlovi preko Hrvata do finala!

Domaćin evropskog prvenstva igraće u nedelju u 17.00 protiv Danske za zlatnu medalju, dok će se u 14.30 u meču za treće mesto sastati Španija i Hrvatska.

Srbija je večeras do pobede došla boljom igrom u drugom poluvremenu, a posebno su se istakli golman Darko Stanić i kapiten Momir Ilić koji je bio najefikasniji igrač utakmice sa osam golova.

Šest golova postigao je Marko Vujin, četiri Ivan Nikčević, tri Alem Toskić, dva Ivan Stanković, a po jedan Dalibor Čutura, Nikola Manojlović i Rajko Prodanović.

POGLEDAJ VIDEO: Srbija - Hrvatska 26:22

Reprezentaciju Hrvatske predvodio je Marko Kopljar sa sedam golova, dok je Igor Vori dao četiri, a Ivan Čupić i Blaženko Lacković po tri. Ivano Balić bio je strelac dva pogotka, a Ivan Ninčević, Zlatko Horvat i Denis Buntić dali su po jedan.

Večerašnja utakmica počela je brzim tempom i efikasnom igrom obe ekipe.

Već u prvom minutu dosuđeni su sedmerci na obe strane. Prvo je za hrvatsku pogodio Ivan Čupić, a potom za Srbiju kapiten Momir Ilić.

Posle tri minuta igra rezultat je bio 3:3, a onda je Čupić pogodio novi sedmerac za Hrvatsku.

(old_image)

Prvu prednost domaćoj selekciji u meču doneo je Ivan Nikčević, golom za 6:5. Hrvati su brzo uspeli da izjednače, a onda i ponovo povedu iz kontranapada.

Sredinom prvog poluvremena golovima Nikčevića i Ivana Stankovića u situaciji sa igračem više na terenu Srbija je došla do prednosti 9:8.

Gosti su, međutim, preokrenuli i u 22. minutu golom Marka Kopljara prvi put poveli sa dva razlike (11:9). Srbija je ponovo izjednačila, ali su Hrvati u finišu poluvremena uspeli da dođu do 14:12.

(old_image)

Poslednji gol u poluvremenu, ipak, postigao je reprezentativac Srbije Marko Vujin, šutom iz teške pozicije.

U drugom poluvremenu Srbija je sa dva gola Alema Toskića i jednim Momira Ilića prvi put povela sa dva razlike (16:14). Hrvati su uspeli da smanje na gol zaostatka, ali je onda dva puta pogodio Vujin za 18:16.

U tom periodu igre odličnim odbranama istakao se srpski golman Darko Stanić, dok je napad domaćeg tima postajao sve efikasniji.

POGLEDAJ VIDEO: Magija Dalibora Čuture

Posle tačno 15 minuta igre u drugom poluvremenu izabranici selektora Veselina Vukovića došli su do četiri gola prednosti - 21:18, pošto je Rajko Prodanović pogodio sa desnog krila.

Ta prednost povremeno se smanjivala, ali se nije "istopila" do kraja meča, pa je Srbija izborila plasman u finale Evropskog prvenstva i novi duel sa Danskom, koju je pobedila u prvoj fazi takmičenja sa 24:22.

Utakmici u Beogradskoj areni prisustvovalo je 15.000 gledalaca od kojih su oko 200 bili navijači Hrvatske. Oko Arene bio je prisutan veliki broj policajaca, koji su obezbeđivali gostujuće navijače.

Beta

Pogledajte još