Šarapova: Bila je bolja, ja sam bila kao zec!

“Sve je radila bolje nego ja. Odigrala samo dobro prvih nekoliko gemova, i to je bilo to. Onda je ona bila ta koja je bila agresivna i dobro udarala. Ja sam trčkarala kao zečica pokušavajući da je stignem. Ona je bila za korak brža, njeni udarci bolji”, rekla je Marija Šarapova posle poraza od Viktorije Azarenke sa 6:3, 6:0.

Ovo Šarapovoj nije prvi put da svoje kretanje na terenu poredi sa životinjama, pošto je pre neku godinu sebe uporedila sa “kravom na ledu” posle meč na Rolan Garosu. Osim trofeja za prvi grend slem sezone, današnji meč donosio je i prvo mesto na WTA listi.

Ruskinja je osvojila do sada tri grend slem titule, a isto toliko puta je učestvovala u finalima, dok je Azarenka mnogo manje iskusna, pošto je do sada osvojila dve grend slem titule u mešovitom dublu.

“Samo sam u prva dva gema, od toliko gemova, osećala da je nervozna, a, znate, meč nije gotov dok se ne završi. Bez obzira na ta dva gema (znala sam da to ništa ne znači). Ja sam imala toliko mečeva u karijeri u kojima sam užasno počinjala. Ponekad to ne znači ništa dok se ne vidi šta je na kraju”
, rekla je Šarapova.

“Jeste ovo bilo njeno prvo grend slem finale, ali je učestvovala na velikim turnirima i pobeđivala je na velikim takmičenjima. Nije baš da je došla ovde kao neiskusna igračica. Pobedila je mnogo njih iz vrha u karijeri…Znala sam da sigurno ima iskustva. Pobedila me prošle godine u Majamiju”, kazala je teniserka koja će od ponedeljka biti druga na svetskoj rang listi.

Ona je kazala da joj je teško pao poraz, ali da mora da se teši time da je dolazak do finala veliki uspeh i da je ponosna što je došla do kraja Australijan opena. Uprkos porazu, Šarapova je rekla da veruje da će tek pružati najbolje partije u životu.

“Apsolutno verujem u to. Verujem da imam još mnogo posla i stvari koje mogu da popravim. Zato još igram. Mislim da ako se sportista probudi, bilo kojim sportom da se bavi, i pomisli da ne može da bude bolji ili da ne može da se popravi ili da neće imati dobrih dana ispred sebe, onda je jako teško raditi”
, rekla je 24-godišnja Ruskinja sa američkim pasošem.

U finalu muškog singla sutra se sastaju branilac titule Novak Đoković i drugi nosilac Rafael Nadal.

Beta