Goluža: Skidam kapu svojim igračima

"Nije bilo lako, puno smo hteli, da igramo finale, ali šta je – tu je. Skidam kapu mojim igračima, bilo nam je teško pripremiti se, ali imali smo hrabrosti i igrali do poslednjeg atoma snage. Dali smo sve od sebe, malo sreće nam je falilo da uđemo u finale", rekao je Goluža novinarima u Beogradskoj areni.

Goluža je istakao da su za njega hrvatski igrači najbolji na svetu.

Pivot hrvatske reprezentacije Igor Vori čestitao je Špancima na fer i korektnoj igri.

"Nakon svega što smo prošli psihički smo se totalno ispraznili, nisam verovao da ćemo uspeti da se podignemo", rekao je Vori.

Najbolji desni bek Evropskog prvenstva Marko Kopljar rekao je da se njegova ekipa dobro podigla posle poraza u polufinalu i da mu je "strašno drago" što su uzeli medalju.

Selektor Španije Valero Rivera kazao je da je njegova ekipa danas odigrala najgori meč na Evropskom prvenstvu.

"Hrvatska je bila bolja, uspevali smo da se držimo blizu rezultatski, ali ne i nešto više. Danas smo odigrali najgori meč na Evropskom prvenstvu. Nismo na žalost pobedili, ali moramo da budemo uzdignute glave i čestitamo protivniku. Bio je težak meč, nedelju dana pošto smo ih pobedili morali smo ponovo da igramo"
, kazao je Rivera.

Danijel Sarmiento rekao je da je njegova ekipa izgubla zbog izuzetno loše igre u odbrani.

"Imali smo ozbiljnih problema u napadu, gubili smo puno lopti. Odigrali smo odličan turnir, ali na kraju ipak ostali bez medalje", kazao je Sarmiento.

Pogledajte još