Nadal: Najteži meč koji sam odigrao!

"Ovo je bio fizički najteži meč koji sam ikad odigrao...Mislim da smo odigrali veliki teniski meč. Bio je ovo sjajan spektakl. Uživao sam što sam bio deo ovog događaja...Želeo sam da pobedim, ali sam zadovoljan svojom igrom", rekao je Nadal novinarima u Melburnu.

POGLEDAJ VIDEO:
Novak Đoković - Rafael Nadal 3:2

Đoković je prvi na svetskoj-rang listi, a Nadal drugi. Srpski reprezentativac zabeležio je danas sedmu uzastopnu pobedu protiv Španca, a sve one bile su u finalima.

"Imao sam šansi protiv najboljeg svetskog igrača današnjica. Igrali smo jedan na jedan. Mislim da dugo vremena nisam bio na nivou ispod njegovog, što je dobro za mene. Srećan sam svojim pristupom, mislim da mi je mentalitet bio isti kao i u mojim najboljim trenucima", rekao je on.

"Jako sam srećan kako je počela 2012. godina. Tokom 2011. nisam mnogo igrao kao danas. Zato sam sada srećan", rekao je Nadal.

(old_image)

On je kazao da je zadovoljan kako je igrao u protekle dve nedelje, a da mu je najveći problem bio meč prvog kola, pre koga je dobio bizarnu povredu kolena, ali je uspeo da se izleči. Nadal je mnogo puta isticao pozitivne stvari iz današnjeg poraza.

On je kazao da je očekivao povratak Đokovića u petom setu, kada je vodio sa 4:2 protiv Beograđanina.

POGLEDAJ FOTO GALERIJU: Novak Đoković - Rafael Nadal 3:2

"Nisam uopšte sumnjao da će biti spreman za povratak. Ne može niko da kaže da kontroliše meč ako igra peti set, a četvrti je dobio na onakav način. Zato se brinete za svaki poen. Dobro, jeste 4:2 bila prednost, jer sam se fizički osećao dobro"
, rekao je Nadal.

On je novinarima pohvalio svog rivala i njegovu igru.

"Njegov ritern je prosto neverovatan, zar ne? Ritern mu je možda najbolji u istoriji. To je moje mišljenje. Nikad nisam igrao protiv tenisera koji može tako da vraća lopte, i to skoro uvek", rekao je Nadal.

(old_image)

On je priznao da je grešio, ali je ocenio da te greške nisu bile ključne.

"Tačno je da sam grešio...ali to je samo jedan trenutak u meču od skoro šest sati...Imao sam pravu, zaista pravu šansu da osvojim tu titulu i da pobedim igrača od koga sam gubio šest puta prošle godine. Ali nisam", kazao je on.

"Nisam ga dovodio u ovakvu situaciju tokom cele prošle godine, tokom koje sam imao razne mentalne probleme, ali danas nisam imao nijedan. Mislim, takmičimo se u istim, normalnim uslovima. Tako da je to još jedna pozitivna stvar...Verovatno nikad više neću govoriti ovoliko pozitivnih stvari posle mojih poraza",
završio je uz osmeh popularni Rafa.

Novinare je zanimalo kako ocenjuje Đokovićevu veličinu u istoriji tenisa.

"Sada je najbolji na svetu, toliko je veliki. Osvojio je pet grend slemova, tako da je danas postao deo istorije. Osim toga je osvajao mnogo titula i prvo mesto na svetu. Videćemo dokle će da dođe", rekao je Nadal.

Beta

Pogledajte još