Španska kompanija obustavila sve letove

BEOGRAD, 30. januara 2012. (Beta) - Španski "Spener" obustavio je sve letove za Srbiju i ostale destinacije širom sveta zbog "složene finansijske situacije" u toj avio-kompaniji, saopštio je u ponedeljak Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije.

Sekretarijat za vazdušni saobraćaj Vlade Španije pismom je obavestio Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije da je ta španska avio-kompanija od 28. januara otakazala sve letove.

U pismu se navodi da je "Spener" preduzeo sve korake kako bi putnicima nandoknadio štetu, i to najpre preusmeravanjem na letove drugih avio-kompanija ali i vraćanjem novca putnicima za kupljenu kartu.

Putnici sve informacije o svojim pravima mogu dobiti na telefone "Spenera" 900131415 i +34971916047 ili u kol centru Agencije za bezbednost avio saobraćaja Španije, na telefon: +34913968210 i na sajtu: www.seguridadaerea.es, navedeno je u pismu Agencije za vazdušni saobraćaj Španije.

"Spener" je na vazduhoplovnom tržištu Srbije prisutan skoro dve godine. Leteo je na liniji Barselona-Beograd-Barselona, najpre tri puta nedeljno a kasnije jedan let manje.

Pogledajte još