Prijem za vaterpoliste i rukometaše

Prijemu su prisustvovali i otac Novaka Djokovića Srdjan i stric Goran, jer je teniser Srbije u nedelju u Melburnu odbranio titulu na Otvorenom prvenstvu Australije.

"Želim da se zahvalim svima vaterpolistima, rukometašima i Novaku Djokoviću. Čitav svet zna da se ovde igra najbolji vaterpolo, rukomet i tenis. Ovo nije prvi put da će vas gradjani zasluženo dočekati", rekao je Tadić.

On je dodao da su vaterpolisti, rukometaši i Djoković zaslužili zahvalnost.

"Vaši uspesi nisu došli slučajno, već nakon godina sistematskog teškog rada. Zato što ste igrali kao tim, napravili ste uspeh, ali i zato jer pripadate darovitim ljudima. Ovo je darovita nacija za sport. Pišu se sociološke rasprave kako mala zemlja pravi velike rezultate", rekao je Tadić.

Predsednik Srbije istakao je da su vaterpolisti i rukometaši napravili uspeh, jer su ranije generacije "utabale stazu", kakve u tenisu nije bilo, ali "zato uvek postoji neko ko je prvi".

"Ja vam se kao predsednik Srbije zahvaljujem, jer ste usrećili narod, usrećili ste ljude u vrlo teškim vremenima", rekao je Tadić i poželeo vaterpolistima uspeh na Olimpijskim igrama, a rukometašima da se kvalifikuju na OI.

"Čestitam šampioni, svaka vam čast, klanjam se pred vama", rekao je Tadić.

Pogledajte još