Počinje primena novog sistema naplate u GSP-u

Novim sistemom predviđeno je da korisnici prevoza na ulazu u vozilo prinesu odnosno validiraju kartu na automatima - čitačima karata, koji će ih zvučnim signalom obavestiti da je vožnja naplaćena. U prvih mesec dana putnici će moći da ponište kartu i tokom vožnje.

Automati su postavljeni u svim vozilima GSP-a, "Laste", Bg voza i privatnih prevoznika, a u "Bus plusu" ne očekuju veće gužve.

Beograđani stariji od 65 godine, koji nisu izvadili Bus plus, moći će da koriste dosadašnje karte do 15. februara, a nove kartice da izvade od 5. do 15. februara. Za njih je trenutno obustavljeno izdavanje.

Reč je o vanrednim merama za smanjene gužvi za izdavanje Bus plus kartica, koje su uvedene zbog izuzetno hladnog vremena i velikog broja Beograđana koji su čekali poslednji dan da bi izvadili personalizovane kartice.

Direktor Direkcije za javni prevoz Zoran Šarac kazao je da je 1.851 vozilo opremljeno Bus plus sistemom i da je u vozila ugrađeno 6.400 validatora.

Prema poslednjim podacima do 30. januara je izdato 488.060 personalizovanih kartica, što je veći broj od do sada kupljenih markica, rekao je Šarac.

BEOGRAD, 1. februara 2012. (Beta)

Pogledajte još