Koncert: Prijatelji za Dejana FOTO

Dejan Kovačević (33) rođen je bez obe ruke i leve noge pa za kretanje koristi protezu. Roditelji su ga odmah odbacili i više se za njega nisu interesovali.

POGLEDAJ FOTOGALERIJU SA KONCERTA

Ogromna životna eneergija je dovela do toga da bude vukovac u osnovnoj školi, zatim da završi srednju grafičku kao đak generacije, da diplomira na Pravnom fakultetu i da se, uz sve telesne nedostatke, uspešno bavi i raznim sportovima. Njegova životna priča privukla je raznorodne umetnike da mu pomognu koliko mogu, pre svega pesmom.

Koncert u Sava centru iz prvog reda je spratio glumac Miloš Biković. Dejana je podržao i kabinet predsednika države Borisa Tadića pa je koncertu prisustvovalo i nekoliko funkcionera među kojima je najistaknutija bila predsednica parlamenta Slavica Đukić – Dejanović. Uloga voditelja je poverena drugom Dejanu, Panteliću, mudre misli vezane za humanost govorila je mlada dramska umetnica Jelica Kovačević a uvodne note je zasvirao Ansambl RTS pod upravom Branimira Đokića.

(old_image)

Za početak, Magla bend je uživo izveo dva proverena klupska hita – „Ako ima Boga“ i „Proud Mary“. Većina ostalih izvođača je nastupala na matricu ali to je, u ovakvoj prilici, bilo najmanje bitno. Atraktivna Nišlijka Aleksandra Nikolić se, uz plesnu grupu, predstavila pesmom „Plan“ a plan joj je, očigledno, bio da ima što više otkrije ono što plitke pantalone najviše istaknu. MVP su digli na noge deo publike uz, naravno, „Celu noć i celi dan“ a Deki Pantelić nije propustio da crnogorsku zvezdu u usponu Ivana Čanovića bocne na temu vaterpola.Mladi pevač je na bini udružio snage sa legendom, Merimom Njegomir u duetskoj „Kad bi dao Bog“, usledile su neprolazne „Zbog tebe“ i „Ivanova korita“.

(old_image)

Razmenila je u bekstejdžu Merima telefonske brojeve ali i sećanja na neke ranije susrete sa Kaliopi a vrsna makedonska pevačica je po ko zna koji put uzdrmala Sava centar sa „Bato“. Najlepše su reči Dejanu uputile i svoje hitove otpevale i Nataša Bekvalac i Rada Manojlović čiji svaki pokret je budno pratio Milan Stanković a Neda Ukraden je junaku večeri doslovce poručila: „Dabogda ti ja pevala na svadbi i rođenju deteta“.

Sergej Ćetković nije mogao valjano ni da pusti glas od obožavateljki koje su dobile zeleno svetlo da pohrle na binu.

Svi su se na kraju, uz Željka Samardžića, našli na ljubavnoj adresi, sasvim prikladnoj za ovakav događaj a Dejan, obraćajući se publici, nije mogao da sakrije suze.

-Posle svega što sam u životu preživeo, bez mnogih stvari koje su mi, kao detetu, pripadale, kada pogledam sve vas u oči, shvatam da sam najsnažniji čovek na svetu. Veliko hvala svim ovim ljudima koji su me večeras svojim glasovima usrećili i pokazali koliko su divni i plemeniti. Hvala im što su u svakom trenutku spremni da se nađu onome kome je, na bilo koji način, potrebna pomoć – pričao je vidno uzbuđeni Dejan Kovačević a na kraju koncerta svima prisutnima, iako su brojne hitove čuli, odzvanjale su upravo njegove reči:

-Za ovo se vredelo boriti.


Pogledajte još