Insistiranje na inovativnosti kao faktoru razvoja

INDJIJA, 1. februara 2012. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić poručio je u sredu da je neophopdno da se u privredu "ubrizga" faktor inovativnosti kako bi se obezbedila konkurentnost u vreme teške ekonomske krize i da je neophodno tragati za realističnim rešenjima i boriti se za očuvanje radnih mesta.

Tadić je prilikom početka gradnje fabrike danske kompanije "Grundfos" u Indjiji, istakao da je inovativnost važna i za politiku zbog suočavanja sa nesvakidašnjim problemima i izazovima i rešavanja problema na unutrašnjem planu.

"Inovativnost kao rešavanje problema na drugačiji način postaje zahtev vremena u kojem jesmo, krize koja pogadja svaku zemlju sveta, i bogate i siromašne", poručio je Tadić.

Predsednik Srbije je kazao da svaka opština, uprava i administrativna jedinica u Srbiji moraju da pokažu inovativnost jer se tako privlače investitori i država postaje atraktivnija u odnosu na druge u regionu.

"Nastupa novi talas krize, ne obećavamo bajkovita rešenja, već tragamo za realističnim. Ne obećavamo kao u prošlosti stotine hiljada radnih mesta nego kažemo da se sada treba boriti za očuvanje postojećih. Moramo se izboriti sa otpuštanjem radnika", istakao je Tadić i naveo da se Srbija suočava sa teškim problemima i kao primer naveo problem smederevske železare.

Pogledajte još