Zvezda predstavila Mirića i Asamou

Mirić je potpisao ugovor na tri godine i nosiće broj 27, a Asamoa na četiri godine i dobio je dres sa brojem 77.

Marko Mirić je rekao da je postojala mogućnost i da prošlog leta pređe u Zvezdu, ali da se to "nažalost nije dogodilo".

"Nositi dres najtrofejnijeg kluba u Srbiji nije nimalo lako, ali čvrsto verujem u sebe i svoje kvalitete, uostalom da nije tako, ne bih ni dolazio", rekao je Mirić novinarima na stadionu Crvene zvezde.

Mirić je dodao da je odigrao četiri meča za reprezentaciju Srbije i da se nada da će kvalitetnim igrama u klubu "ponovo zavredeti poziv selektora".

Asamoa se zahvalio Bogu na šansi koja mu se ukazala, a Crvenoj zvezdi na ukazanom poverenju.

"Pre dolaska, putem interneta, sam se uverio u veličinu kluba, znam da je ovo najveći klub u Srbiji, da iza sebe ima frenetičnu armiju navijača, što sam imao priliku da vidim tokom nekoliko pripremnih utakmica u Crnoj Gori", kazao je Asamoa.

Generalni sekretar Crvene zvezde Đorđe Stefanović zahvalio se novim fudbalerima na korektnosti tokom pregovora oko transfera.

"Nastavljamo politiku u kojoj nam je zvezda vodilja dovođenje mladih i perspektivnih igrača koji poseduju kvalitet. Asamoa je svojim igrama na pripremama uverio trenera (Roberta) Prosinečkog da poseduje kvalitet, kao i Mirić koga smo pratili godinu i po dana", rekao je Stefanović.

Na pitanje novinara da li će mladi fudbaler Filip Janković potpisati profesionalni ugovor, Stefanović je rekao da su njemu ponuđeni najbolji uslovi u istoriji kluba za igrača tih godina i da Zvezda neće pristati na ucene.

"Oko njegovih roditelja su i mač i pogača", dodao je Stefanović.

Crvena zvezda će sutra predstaviti još jednog novog fudbalera, a kako agencija Beta saznaje u klubu radi se o napadaču belgijskog Zulte Varegema i mladom reprezentativcu Srbije Luki Milunoviću.

Pogledajte još