Sporna pitanja sa MMF-om nisu toliko krupna

BEOGARD, 2. februara 2012. (Beta) - Član Fiskalnog saveta Srbije Vladimir Vučković ocenio je u četvrtak da sporna pitanja sa Medjunarodnim monetarnim fondom (MMF,) o zaduživanju budžeta i državnim garancijama, "nisu toliko krupna stvar da bi čitav aranžman sa MMF došao na led".

On je novinarima u Privrednoj komori Srbije (PKS) kazao da da ima odredjenih nesuglasica i različitih tumačenja onog što je dogovoreno sa MMF-om, ali da je republički budžet u najužem smislu, u pogledu prihoda, rashoda i deficita, dogovoren i da je to sve ispunjeno prilikom njegovog donošenja.

"Ostaje da se vidi šta su konkretne zamerke MMF-a, jer to još uvek ne znamo, ali i da vidimo kakav će biti odgovor Vlade Srbije i koliko će, pre svega, MMF ozbiljno shvatiti ove nesuglasice i razlike koje trenutno postoje", kazao je Vučković.

Prema njegovim rečima, ranije je sa MMF-om bilo mnogo većih razmimoilaženja i to oko krupnih stvari ekonomske politike Srbije, tako da sadašnji problemi, bar ono što je nagovešteno, ne izgledaju veliki.

"Vreme se menja, situacija se zaoštrava i ostaje da se vidi da li sada ove manje stvari mogu da postanu krupnija prepreka nego što je to bilo ranije", kazao je on.

Pogledajte još