Kako ukrasti mladu

Negde na tragu serije "Seks i grad", uz nezaobilazna svetla Njujorka, brendiranu garderobu i poznate restorane, smestila se pitka romantična komedija "Made of honor" Pola Vejlanda. "Deveruša", kod nas prevedena kao "Kako ukrasti mladu", u distribuciji kuće "Tak",  još jedna letnja limunada ili pre, "koka-kola" iz Holivuda, snimljena u bogatoj produkciji, sigurno će zadovoljiti ukuse devojčica u potrazi za gospodinom X, i svih onih koji vole film kao neobaveznu zabavu.

Sladak možda i presladak zaborav svakodnevice, brige vam jedino mogu zadati neudobna sedišta u nekom beogradskom bisokopu. I pošto posle dva sata, sedeći kao ptica na grani, iz bioskopa izađete malo skvrčeni ali raspoloženi, može se desiti da se posle nekoliko minuta zapitate - pa šta sam ono gledao, ili gledala?

Neobavezni ljubić, ona lepa devojka (Mišel Monagan), koju bi svaka majka poželela za snajku, odučuje da se preko noći uda za bogatog škotskog plemića. On (Patrik Dempsi), šarmantni plejboj kasno shvata da je zaljubljen u nju - najbolju drugaricu. Trudi se da je osvoji na sve načine, pa i tako što će izabranicu svog srca oteti ispred nosa mladoženji i svatovima... 

Tipična i predvidljiva priča na kojoj je radilo troje scenarista. Dosta toga što je već viđeno na filmu, umotano u glamur Menhetna i škotskih dvoraca, čiji žitelji nemaju finansijskih problema i ne znaju da se negde u svetu još ratuje. 

Dovoljno za letnju zabavu, a posle - videćemo... Onim neumornim cinicima koji u svemu traže skrivena značenja ostaje da posmatraju ovaj film kao iskrivljene slike realnosti, a likove kao karikature svakodnevice. Možda je bolje da vreme potroše na nekoj plaži ili pecanju. Svima ostaje, ipak, da veruju u ljubav, a filmova rađenih na matricu "Made of honor" sigurno će još biti.

Danijela Tadić

Pogledajte još