Srbija u četvrtfinalu EP u futsalu

U Grupi D nalazi se još i Portugal koji je u prvom meču pobedio Azerbejdžan sa 4:1, tako da će u međusobnom duelu u nedelju biti odlučeno ko će od dve ekipe sa prvog mesta otići u narednu fazu.

Četiri gola za Srbiju postigao je Vidan Bojović, Mladen Kocić dao je dva, a Vladimir Lazić, Slobodan Rajčević i kapiten Bojan Pavićević po jedan.

Više od pola azerbejdžanske reprezentacije čine naturalizovani Brazilci koji su postigli šest od osam golova za svoju ekipu.

Azerbejdžan je na odličan način otvorio meč, pošto je već u sedmoj sekundi poveo golom Felipea, a posle četiri minuta bilo je 2:0 golom Rizvana Farzajijeva.

Reprezentativci Srbije su potom izjednačili na 2:2, ali su Azerbejdžanci još tri puta do kraja meča vodili i većim delom kontrolisali utakmicu.

Ipak, Kocić je u 27. minutu doneo prvu prednost srpskim reprezentativcima, koji su uspeli da je zadrže do kraja i u neizvesnoj završnici dođu do bitne pobede.

Poslednjih 10, od ukupno 40 minuta utakmice Azerbejdžanci su umesto golmana ubacili fudbalera i napadali sa pet naspram četiri srpska reprezentativca, ali to nisu uspeli da iskoriste i preokrenu rezultat.

Azerbejdžanci su u dosta grubom meču ostali bez prvog golmana pošto je Andrej Tverjankin isključen zbog pregrubog prekršaja nad Vladimirom Milosavcem u osmom minutu utakmice.

U poslednjem meču Grupe D u nedelju u 14.00 u zagrebačkoj Areni sastaju se Srbija i Portugal, a "orlovima" je potrebna pobeda da bi osvojili prvo mesto.

Dve ekipe su se sastale u četvrtfinalu prošlog Evropskog prvenstva u Mađarskoj, kada su Portugalci pobedili sa 5:1, a potom i igrali finale u kome su izgubili od Španije.

Beta

Pogledajte još