Vojvodina mora imati imovinu

ZRENJANIN, 4. februara 2012. (Beta) - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je u subotu da Vojvodini mora biti vraćena sva njena imovina i da ta pokrajina mora postati najrazvijeni region u Srbiji.

Čanak je na Kongresu stranke u Zrenjaninu rekao da Vojvodina mora biti obeštećena za sve ono što su njeni gradjani stvorili i što im je u prethodnom periodu oduzeto, jer se samo na taj način može vratiti u bogatu porodicu evropskih regija.

"U Vojvodini ne sme biti nasilja i iskorišćavanja njenih gradjana po bilo kom osnovu, vojvodjanska mesta moraju biti ponovo naseljena a poljoprivrednici cenjeni i potpomognuti od države, lečenje mora biti dostupno svima, a radnici dobro plaćeni i lišeni eksploatisanja", rekao je lider LSV.

Čanak se ponovo založio da Vojvodina dobije zakonodavnu, izvršnu, delimičnu sudsku vlast i sopstvenu imovinu i ocenio da je danas teško govoriti o tim stvarima "jer zla savest političara u Beogradu želi da svi Vojvodjani zaborave da se pokrajina ovde danas našla pučem".

ZRENJANIN, 4. februara 2012. (Beta)

Pogledajte još