Bez nastave u mnogim opštinama

Odluku o tome su doneli Štabovi za vanredne situacije u Jagodini, Paraćinu, Ćupriji, Svilajncu, Despotovcu i Rekovcu, po preporuci Ministarstva prosvete i nauke. Slično je i u drugim gradovima Srbije.

U Rekovcu je uvedena vanredna situacija, rečeno je agenciji Beta u tim štabovima.

Vrtići će raditi, osim predškolskih grupa koje su smeštene u osnovnim školama.

Nastava u osnovnim školama u Zrenjaninu biće obustavljena od 6. do 10. februara zbog najave pogoršanja vremenskih uslova, novih snežnih padavina i dodatnog pada temperature.

Kako je saopšteno iz kabineta gradonačelnika u tom gradu, u školama će biti organizovana dežurstva, kao i produženi boravak te će sva deca koja i inače pohadjaju tu vrstu nastave moći da dolaze u školu.

Slično je i u Kruševcu, gde su Gradsko veće i Štab za vanredne situacije u Kruševcu zaključili da nema potrebe za proglašavanjem vanredne situacije u tom gradu, ali da će, po preporuci Ministarstva prosvete i nauke, škole naredne nedelje biti zatvorene.

Na sastanku je zaključeno i da će predškolska ustanova "Nata Veljković" nastaviti da radi, te da će se pratiti kolika je dolaznost dece i u zavisnosti od toga odlučiti da li će raditi svi vrtići ili će biti organizovana dežurstva tamo gde dolazi veći broj dece.

JAGODINA, 5. februara 2012. (Beta)

Pogledajte još