Srbija izgubila od Portugala

Srbija je zauzela drugo mesto u Grupi D sa tri boda, dok je Portugal prvi sa šest. Na poslednjem mestu je Azerbejdžan koji je takmičenje završio bez boda.

Obe reprezentacije ranije su obezbedile plasman u četvrtfinale, pošto su i Srbija i Portugal bili bolji od Azerbejdžana, a ova utakmica odlučivala je ko će sa prve pozicije otići u četvrtfinale.

Portugal je poveo golom Arnalda Pereire u 22. minutu, a Srbija je izjednačila lepim autogolom Rikardinja koji je posle kornera udarcem glavom lobovao svog golmana Žoaa Benedita.

Novu prednost Portugalcima i pobedu od 2:1 doneo je Pedro Kari četiri minuta pre kraja meča kada je posle odličnog duplog pasa sa Pereirom poslao loptu kroz noge srpskom golmanu Miodragu Aksentijeviću.

Selekcija Srbije je u prvom meču Evropskog prvenstva pobedila Azerbejdžan sa 9:8, dok su Portugalci protiv reprezentacije te azijske države slavili 4:1.

Srbija će cetvrtfinale igrati 7. februara u 18.30 u Spaladium areni u Splitu, a protivnik će biti poznat posle duela Grupe C između Italije i Rusije koji se igra večeras u 20.30.

Obe reprezentacije imaju po tri boda, ali je Rusiji zbog bolje gol razlike dovoljan nerešen rezultat da bi obezbedila prvo mesto i susret sa Srbijom u četvrtfinalu.

Reprezentativcima Srbije četvrtfinalni meč sudiće hrvatski arbitar Danijel Janošević.

Beta

Pogledajte još