Kovačević: Igrali smo dobro i zadovoljan sam!

"Danas je bila totalno drugačija utakmica nego prethodna. Igrali smo dobro i zadovoljan sam. Portugal je bio malo bolji i zasluženo je pobedio, ali mi sada imamo veliku motivaciju za četvrtfinale, spremni smo i znamo da možemo", rekao je Kovačević za zvanični sajt.

Kovačević je istakao da je Srbija protiv Portugala igrala bez pritiska.

"Protiv Azerbejdžana smo igrali pod pritiskom jer smo znali da moramo dobiti tu utakmicu da bi igrali u četvrtfinalu. Danas smo igrali bez pritiska i ostvarili ciljeve koje smo sebi postavili. Igrali smo bolje odbranu, onako kako je inače igramo", zaključio je selektor Srbije.

Reprezentativac Srbije Marko Pršić rekao je da mu nije bitno protiv koga će Srbija igrati u četvrtfinalu.

"Nismo razočarani, oni su vicešampioni Evrope. Današnji meč nije bio neobičan kao protiv Azerbejdžana, ali mi smo osigurali mesto u četvrtfinalu i ne interesuje me protiv koga ćemo igrati", rekao je Pršić.

On je ocenio da je njegova ekipa igrala dobro, ali da je promašila nekoliko solidnih šansi.

"Bio je dobar meč, mi smo bili odlični u drugom poluvremenu. Vratili smo se posle primljenog gola, ali smo kasno primili drugi, iako smo imali svoje šanse u tom delu igre. Imali smo nekoliko dobrih kontranapada, bili smo opasni, ali smo se ispromašivali", rekao je Pršić.

Golman reprezentacije Srbije Miodrag Aksentijević rekao je da je meč protiv Portugala njegovoj ekipi pokazao "gde je".

"Ovaj meč je trebao da nam pokaže gde smo i koliko možemo da uradimo protiv najjačih ekipa. Nisam razočaran, iako bi nam nerešen rezultat mnogo značio i dao nam psihološki podsticaj. Poraz ne utiče mnogo na nas, meč je bio više za ponos jer smo mi cilj ispunili pobedom u prvom meču", kazao je Aksentijević.

Beta

Pogledajte još